Dansker tatt på fersken av piratjegere

BSA tok to danske webselskaper på fersken mens de brukte programvare ulovlig.

BSA tok to danske webselskaper på fersken mens de brukte programvare ulovlig.

Å bruke «gratis» og ulovlige kopier av programvare, har blitt en dyr fornøyelse for to danske webselskaper: Scandiaweb og Danaweb.

Da den internasjonale programvare-organisasjonen Business Software Alliance, (BSA) hørte rykter om ulovlig bruk av programvare i webselskapene, ble det gjort en razzia.

Det uanmeldte besøket hos webselskapene avdekket at det var installert ulovlige kopier av Adobe Acrobat, Adobe Illustrator, Adobe Creative Suite, Adobe PageMaker, Adobe Photoshop, Adobe InDesign, Macromedia Flash, Macromedia Dreamweaver, MS Windows XP, MS Office, MS Visual Studio, MS Access MS SQL, MS Windows og MS Windows Server.

De danske webselskapene har nå inngått forlik med den internasjonale programvareorganisasjonen Business Software Alliance, (BSA) som følge av ulovlig bruk av programvare, skriver comon.dk.

BSA representerer programvareprodusenter overfor myndigheter og bedrifter over hele verden og arbeider for å bekjempe ulovlig bruk av programvare.

De danske webselskapene Scandiaweb og Danaweb må betale erstatning på henholdsvis 500.000 og 400.000 kroner.

Danaweb og Scandiaweb har utover erstatningen forpliktet seg til å utelukkende bruke lovlige programmer framover.

Dette er en stor seier og en viktig prinsippsak for BSA som har bedt myndigheter om å innføre foretaksstraff for piratkopiering. digi.no har tidligere skrevet om organisasjonens britiske avdeling som er frustrert over manglende sanksjonsmuligheter overfor bedrifter som bruker piratkopiert programvare.

    Les også:

BSAs advokat Graham Arthur uttalte til The Register at organisasjonen ønsket å ilegge en foretaksstraff i form av en bot i tillegg til å måtte betale en erstatning til programvareselskapene.

Til toppen