Dårlig IT-sikkerhet feller DSS-direktør

Ivar Gammelmo går av øyeblikkelig, sammen med IKT-direktør Petter Møller.

– Jeg tror dette er til det beste både for meg selv og for DSS med de store oppgavene som virksomheten står overfor med å utvikle nye tjenester og oppgradere datasikkerheten, sier Gammelmo.
– Jeg tror dette er til det beste både for meg selv og for DSS med de store oppgavene som virksomheten står overfor med å utvikle nye tjenester og oppgradere datasikkerheten, sier Gammelmo. Bilde: Linda Cartridge
7. des. 2010 - 17:01

Oslo (NTB-Arne Børcke): Direktør Ivar Gammelmo i Departementenes Servicesenter (DSS) fratrer sin stilling med umiddelbar virkning. Jon Blaalid er konstituert som direktør fram til ny fast direktør er på plass.

Gammelmo fratrer etter eget ønske ett år før åremålsperioden hans går ut, ifølge en pressemelding fra Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet.

– Nå skal det rekrutteres nye ledere til DSS og arbeidet med å bedre datasikkerheten vil stå sentralt, opplyser statsråd Rigmor Aasrud (Ap) i pressemeldingen.

Sikkerhetshull

&amp;#8211; Jeg tror dette er til det beste både for meg selv og for DSS med de store oppgavene som virksomheten står overfor med å utvikle nye tjenester og oppgradere datasikkerheten, sier Gammelmo. <i>Bilde: Linda Cartridge</i>
&#8211; Jeg tror dette er til det beste både for meg selv og for DSS med de store oppgavene som virksomheten står overfor med å utvikle nye tjenester og oppgradere datasikkerheten, sier Gammelmo. Bilde: Linda Cartridge

Aftenposten har i flere artikler avslørt at det har vært store sikkerhetshull i regjeringskvartalet. Avisen har vist hvordan det fra en kafé i Amsterdam er en meget enkel sak å kartlegge regjeringens datasystemer. I tillegg er sikkerhetsgradert informasjon blitt sendt på åpne datanett.

Også Riksrevisjonen har rettet hard kritikk mot statsråd Aasrud og DSS for dårlig informasjonssikkerhet.

– Til det beste
Ivar Gammelmo har gjennom mange år hatt ansvaret for å utvikle fellestjenestene i regjeringskvartalet. Han får følge av direktør for informasjons- og kommunikasjonsteknologi i DSS, Petter Møller.

– Jeg tror dette er til det beste både for meg selv og for DSS med de store oppgavene som virksomheten står overfor med å utvikle nye tjenester og oppgradere datasikkerheten, sier Gammelmo, som i et innlegg i Aftenposten i forrige uke tilbakeviste at departementenes datanett var usikkert. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.