BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dårlig tredje kvartal for Intel

Til tross for en vekst i resultatet på 20 prosent, svarte ikke Intel til forventningene da de tirsdag leverte resultatet for tredje kvartal. Teknologi-giganten spådde dessuten beskjeden vekst i inneværende kvartal, hvilket blir sett på som et resultat av den tiltakende konkurransen i markedet.

Eirik Flaa
15. okt. 1997 - 14:34

Mikroprosessorgiganten Intel måtte tirsdag se i øynene at de ikke klarte å tilfredsstille markedets forventninger da de leverte et resultat for tredje kvartal på 1,57 milliarder dollar.

Resultatet representerer en vekst på 20 prosent i forhold til tredje kvartal ifjor, men optimistiske amerikanske analytikere forventet mer til tross for at flere signaler har indikert at det er lav-ende-prosessorer som er i skuddet for tiden.

PCer til under 1000 dollar har blitt populært, og i disse maskinene er også alternative mikroprosessorer fra AMD og Cyrix. Spesielt har Cyrix gjort seg bemerket etter at selskapet begynte å levere volum av sin høyintegrerte brikke Media GX til Compaqs lav-ende-maskiner.

Til tross for tiltakende konkurranse har Intel fortsatt en markedsandel på 85 prosent i mikroprosessormarkedet, men selskapet varslet at veksten i årets siste tre måneder heller ikke vil være så kraftig som antatt. Dette blir sett på som ytterligere et signal på at prosessorindustrien går inn i en ny fase med priskrig mellom de tre rivalene, noe Intel bekrefter idet selskapet allerede har varslet at det vil sette ned prisene på sine mest populære brikker med 20 til 25 prosent i november.

Intel aksjen falt med 75 cent på den amerikanske Nasdaq børsen i går og raste nedover med ytterligere fem dollar i annenhåndsmarkedet etter børsens stengetid.

Aksjen ble sist omsatt for 86,75 dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.