RESULTATERFINANS

Dårlig utbytte på kostbare webvideoer

Web-videoer er underholdende, men ingen god butikk, viser ferske tall.

14. juli 2008 - 08:59

Siden 2005 er det investert nesten 50 milliarder kroner i onlinevideoer i det amerikanske markedet. Selv om det er godt besøkt, gir det dårlig med inntekter, viser tall fra Dow Jones Venturesource.

Tallene inkluderer Brightcove, annonsplattformen Yume, tjenesteleverandøren Videoegg og videosidene Funnyordie, Veoh og Joost. Disse har krevd 6,06 milliarder dollar i investering. I tillegg kommer oppkjøpet av Youtube til 1,65 milliarder dollar.

Men de viser seg å være vanskelig å gå med overskudd. Inntektene kommer i år til å lande på bare 200 millioner dollar ifølge Wall Street Journal.

Youtube har over halvparten av alle filmvisningene.

Kampanje skriver at Googles høyeste prioritet i år er å gjøre videotjenesten Youtube lønnsom. Fortjenesten til Youtube har vært et lite mareritt for selskapet. Med en så stor brukerbase burde selskapet være i stand til å tjene gode penger.

For halvannet år siden la Google 11 milliarder kroner på bordet for å sikre seg den brukergenererte videotjenesten Youtube. Nettstedet har utviklet seg til å bli verdens tredje mest besøkte og er etter hvert blitt en maktfaktor i medieverden.

Konsernsjef Eric Schmidt sa i et TV-intervju nylig at Youtube har topprioritet i konsernet.

Schmidt varsler at Youtube i løpet av året vil lansere en rekke nye annonseprodukter som Google håper etterhvert skal merkes på bunnlinjen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.