Dårlige 3G-brikker ødelegger for iPhone

Tyske Infineon får skylda. Ryktene går om at Apple forbereder en fiks i programvaren.

Dårlige 3G-brikker ødelegger for iPhone

Tyske Infineon får skylda. Ryktene går om at Apple forbereder en fiks i programvaren.

Mange brukere har den siste tiden klaget over brutte samtaler og skuffende overføringshastighet på Apples nyeste iPhone-modell, med 3G-mobil.

Apples eget diskusjonsforum oversvømmes av frustrerte brukere som melder om elendig 3G-støtte i en rekke land.

Tidligere denne uken hevdet en svensk forsker at problemene skyldes at telefonen har dårligere følsomhet enn andre 3G-telefoner. Han mer enn antydet at svakheten skyldes produksjonsfeil, eller såkalte «mandagseksemplarer». Det er et fenomen som slett ikke er ukjent blant elektronikkprodusenter.

Nå viser det seg at den upålitelige og dårlige overføringshastigheten kan skyldes en mikrobrikke fra den tyske leverandøren Infineon.

Problemene skyldes svakheter i programvaren knyttet til en mikrobrikke fra Infineon, skrev magasinet Business Week i går. De hevdet samtidig at Apple planlegger å rette feilen med en programvareoppdatering.

Apple er som vanlig hemmelighetsfulle, og verken de eller den tyske brikkeprodusenten Infineon har så langt kommentert ytelsesproblemene med iPhone 3G.

Flere medier siterer anonyme Apple-kilder som forteller at en feilfiks kan være klar allerede i neste uke.

Infineons 3G-brikker benyttes også i mobiltelefoner levert av Samsung. En talsmann for brikkeprodusenten sier at de aldri har hørt om tilsvarende problemer der.

Dersom det viser seg at problemene kan rettes med en programvareoppdatering vil Apple kunne unngå å kalle tilbake telefoner med feil, noe som kan bli svært kostbart.

    Les også:

Til toppen