Dårlige nyheter fra Oracle

Før helgen kom det gode makrotall fra USA, men nå varsler Oracle nye svake tall og spår fortsatt svakt IT-marked.

Signalene er forvirrende. Mot slutten av uken kom det svært positive amerikanske makrotall på bordet, og børsene løftet seg pent. Men Larry Ellison, sjefen for verdens nest største programvareselskap, Oracle, serverte på fredag et resultatvarsel og spår fortsatt svake tider for IT-bransjen.

Det store spørsmålet er derfor om dette gjelder Oracle alene, til tross for selskapet størrelse.

Oracle har bare én måned siden estimert et resultat på ti cent per aksje, men dette vil nå havne på ni cent. Det er særlig i Asia hvor salget har sviktet for Oracle, men også USA og Europa faller. Totalt er lisenssalget redusert med 27 prosent fra samme kvartal i fjor. Dette er det samme som fallet i andre kvartal, men Oracle hadde tidligere indikert at salget nå var på vei opp igjen og at fallet i tredje kvartal sammenlignet med for ett år siden vil ligge på minus 15-20 prosent.

Oracle-aksjen stupte ni prosent etter at selskapet offentliggjorde at man ikke ville nå tidligere estimater for deres tredje finanskvartal som ble avsluttet 28. februar. Stemmer dette med de endelige tallene, er det fjerde gang på fem kvartaler at Ellison og hans toppsjefer bommer med sine estimater.

Til toppen