RESULTATERFINANS

Dårligere tider for Iomega

Iomega meldte mandag at første kvartals resultatet trolig blir langt verre enn ventet. Selskapet, som blant annet står bak det velkjente ZIP-drevet, taper mellom 10- og 25 millioner dollar av en omsetning på 361 millioner dollar.

Eirik Flaa
17. mars 1998 - 09:04

Markedet for løse diskdrev har ikke akkurat tatt av de siste årene, noe markedsleder Iomega smertelig har måtte erfare. Kursen på Iomega har falt som en sten siste året, og forventningene til første kvartal var at selskapet skulle levere et resultat på rundt 23,3 millioner dollar. Mandag ble det sendt ut et resultatvarsel som indikerte at selskapet inneværende kvartal trolig ville levere et langt dårligere resultat. Underskuddet for kvartalet blir anslått å ligge mellom 10 og 25 millioner dollar.

Iomega viktigste produkter er foreløpig de portable ZIP-diskdrevene, men Iomega produserer også båndstasjoner hvilket gjør selskapet til en konkurrent av Tandberg Data. Inntektssvikten i kvartalet er imidlertid i hovedsak relatert til salg av ZIP og JAZ-diskdrev, der sviktende etterspørsel og tiltakende konkurranse fra Syquest har gjordt store utslag på inntjeningen.

Iomega-aksjen falt med 5/8 dollar til 8 dollar på den amerikanske teknologibørsen Nasdaq.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.