JUSS OG SAMFUNN

Data.norge.no velger Drupal

Gjenbruker også kildekode fra Storbritannias dataregister.

27. sep. 2010 - 13:52

Etter en anbudsrunde har Fornyingsdepartementet (FAD) valgt Computas som leverandør av det kommende datakilderegisteret på data.norge.no.

Nettjenesten blir basert på rammeverket CKAN (Comprehensive Knowledge Archive Network) og webpubliseringsplattformen Drupal, som begge er fri programvare.

I tillegg skal løsningen gjenbruke kildekode fra Storbritannias eget datakilderregister data.gov.uk for å integrere CKAN med Drupal. Det britiske registeret er en av inspirasjonskildene til departementet i denne saken.

- Vi er veldig entusiastiske for denne neste fasen, og satser på at første betaversjon kan bli satt opp allerede i oktober, opplyser FADs førstekonsulent Sverre Andreas Lunde-Danbolt i et blogginnlegg.

Hensikten med det nasjonale datakilderregisteret er å være et knutepunkt for alle tema knyttet til viderebruk av offentlige data.

I dag er nettstedet bare en blogg, men løsningen som nå bygges vil gi en en katalog med metadata om offentlige datasett, oversikt over applikasjoner som bruker disse, samt en applikasjon som visualiserer bruk av eksempeldata.

- Det skal ikke lagres offentlige data på selve nettstedet (ikke kartadata, eiendomsinformasjon, trafikkopplysninger osv), kun beskrivelser av slike datasett og annen informasjon, opplyser FAD.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.