Data Respons kjøper svensk selskap

Data Respons, som skreddersydde IT-utstyr og løsninger til bruk blant annet industri-selskaper, har kjøpt det svenske utviklingsselskapet Syrén Software AB. Selskapet ble etablert i 1998 og har 25 ansatte med kontor i Gøteborg. Syrén Software er en embedded solutions spesialist innen automotiv, telematikk og telekommunikasjon, opplyser Data Respons.

Det svenske embedded markedet er anslått å være fem ganger så stort som Norge, derfor er Sverige et viktig satsingsområde for Data Respons.

- Syrén Software har noen av landets fremste eksperter innen teknisk softwareutvikling, og dette vil bidra til å forsterke Data Respons' kompetanseprofil i Sverige. I tillegg har de en rekke spennende referansekunder som blant annet Volvo, Ericsson, Siemens og Assa Abloy. Med dette får vi også et kontor i Gøteborg, som er et viktig område for oss fordi flere av våre største kunder er etablert her, sier Kenneth Ragnvaldsen, administrerende direktør i Data Respons ASA.

Syrén Software AB preliminære regnskap for 2006 viser en omsetning på 23,2 millioner svenske kroner og et driftsresultat på 2,8 millioner svenske kroner. Selskapets har hatt positive resultater hvert år siden etableringen i 1998.

Vederlaget for selskapet er fastsatt til 6,2 millioner svenske kroner, med et tilleggsvederlag avhengig av resultat i 2007 og 2008. Det anslåes at det totale vederlaget vil utgjøre 18 millioner svenske kroner.

Les mer om: