Dataangrep mot europeisk flygeledelse rammer ikke luftfarten

Eurocontrol er utsatt for et dataangrep fra prorussiske aktivister, men luftfarten er ikke rammet, opplyser den europeiske flykontrolltjenesten til WSJ.

Flytrafikken ved Charles-de-Gaulle i Paris og andre europeiske flyplasser blir ikke forstyrret av det som trolig er distribuerte tjenestenektangrep mot nettstedet til Eurocontrol.
Flytrafikken ved Charles-de-Gaulle i Paris og andre europeiske flyplasser blir ikke forstyrret av det som trolig er distribuerte tjenestenektangrep mot nettstedet til Eurocontrol. Foto: Reuters/Christian Hartmann
20. apr. 2023 - 21:30

Eurocontrol, som koordinerer flytrafikken i Europa, sier torsdag til den amerikanske avisa Wall Street Journal (WSJ) at angrepet startet onsdag.

– Angrepet forårsaker forstyrrelser på nettstedet og nett-tilgjengeligheten. Det har ikke vært noen konsekvenser for europeisk luftfart, sier en talsperson for organisasjonen.

Intern og ekstern kommunikasjon rammes av det pågående angrepet, noe som gjør at de rundt 2.000 ansatte må bruke kommersielle verktøy for å kommunisere, opplyser en ikke navngitt kilde i Eurocontrol til avisen.

– Det har vært harde cyberkamper, og selv om driften er helt trygg, har det vært vanskelig å gjøre andre ting, sier kilden.

Microsoft har blitt utsatt for et tjenestenektangrep som påvirket flere av selskapets sentrale tjenester.
Les også

Microsoft utsatt for dataangrep: Rammet en rekke av selskapets tjenester

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.