Databål etter Reinfeldts avgang

PC-er, mobiler og nettbrett destruert av hensyn til rikets sikkerhet.

KNUST: Sveriges avtroppende statsminister Fredrik Reinfeldt da han leverte sin stemme i forrige måned. Etter å ha tapt valget og regjeringsmakten skal nå IKT-utstyret til nærmere 200 personer ødelegges.
KNUST: Sveriges avtroppende statsminister Fredrik Reinfeldt da han leverte sin stemme i forrige måned. Etter å ha tapt valget og regjeringsmakten skal nå IKT-utstyret til nærmere 200 personer ødelegges. Bilde: action press/All Over Press
6. okt. 2014 - 07:36

Stockholm (NTB): Valget i Sverige resulterte ikke bare i regjeringsskifte, men også i at et stort antall datamaskiner, nettbrett og mobiltelefoner nå havner på bålet.

Da de borgerlige regjeringspartiene ryddet regjeringskontorene før helgen, måtte statsminister Fredrik Reinfeldt, statsrådene og nærmere 200 andre i deres politiske stab levere fra seg alt av datamaskiner, nettbrett og mobiltelefoner.

Utstyret havner nå på bålet for å beskytte rikets sikkerhet, skriver Dagens Nyheter.

– De inneholder så mye sensitive data at det ikke lar seg gjøre å fjerne på annet vis, sier en kilde til avisen.

Det uvanlige bålet vil bli fyrt opp i all hemmelighet og under streng bevoktning, får avisen bekreftet.

– De går fra rom til rom med ulike vogner, en for det som bare kan kastes, og en for ting som skal destrueres. Den blir fulgt av en vakt, sier en kilde.

Vognen med IT-utstyr blir deretter kjørt til destruering i et pansret kjøretøy med politieskorte, forteller kilden.

– En representant fra hvert av de tidligere regjeringspartiene følger den uvanlige transporten for å forsikre seg om at alt blir destruert på forsvarlig vis, sier kilden. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.