Databransjen skal forenkle trådløst Internett

I fremtiden vil det bli standard kabler og programvare for å koble mobiltelefonen til din PC.

Ti store dataselskaper og teleselskaper har slått seg sammen i en allianse som skal forenkle bruken av trådløst internett. Alliansen består av Intel, British Telecom, Dell Computer, France Telecom, Fujitsu Siemens Computers, Hewlett Packard, Motorola, Siemens Mobile, Sonera ogToshiba.

Alliansen kaller seg Mobile Data Initiative Next Generation (MDI-ng). Hensikten er å utvikle standarden og spesifikasjoner som skal skape de samme standardene for trådløse nettverk som man har for vanlige nettverk og modemer. Alt for mange brukere sliter med ulike kabler, protokoller og utstyr som ikke fungerer mot hverandre. Ved å utvikle bedre standarder håper selskapene i alliansen å øke salget av sine egne produkter og tjenester.

Samarbeidet er en utvidelse av MDI-alliansen Intel, Ericsson, IBM, Toshiba og Nokia startet i 1996. Hvorfor ikke flere av disse selskapene er med i den nye alliansen er ikke kjent.

Arbeidet skal fokusere både på konkret teknikk som kabler/protokoller og mer generelle utfordringer som datasikkerhet og driftssikkerhet. Alliansen skal arbeide med både GSM, Bluetooth, GPRS og andre trådløse teknologier.

Til toppen