DATABRIKKER

Databrikkemangel rammer Apples mobilproduksjon

Ventes å redusere Iphone-produksjonen.

Apples nye mobiltelefoner utstilt på den første dagen de var i salg i New York 24. september. Produksjonen av mobiltelefonene ventes å bli lavere enn ventet, som følge av databrikkemangel, ifølge Bloomberg.
Apples nye mobiltelefoner utstilt på den første dagen de var i salg i New York 24. september. Produksjonen av mobiltelefonene ventes å bli lavere enn ventet, som følge av databrikkemangel, ifølge Bloomberg. Illustrasjonsfoto: Richard Drew / AP / NTB
13. okt. 2021 - 07:21

Apple ventes å redusere produksjonen av den nyeste Iphone-modellen med 10 millioner enheter på grunn av den globale databrikkemangelen, ifølge Bloomberg News.

Apple ventes å produsere 90 millioner Iphone 13-enheter innen nyttår, ifølge Bloomberg , som siterer ikke navngitte personer med kjennskap til saken.

Apple har varslet sine underleverandører om at antallet enheter kommer til å bli redusert på grunn av leveringsproblemer fra databrikkeselskaper som Broadcom og Texas Instruments, ifølge Bloomberg.

Aksjen faller

Apple-aksjens verdi falt 1,2 prosent i etterhandelen på Wall Street tirsdag, mens Texas Instruments og Broadcom begge falt rundt 1 prosent, skriver Reuters.

Apple har avvist å kommentere saken, mens Broadcom og Texas Instruments ikke har svart på Reuters' henvendelser.

Apple la i juli fram en prognose som viste saktere vekst, og selskapet varslet at databrikkemangelen, som allerede hadde begynt å påvirke produksjonen av datamaskiner og nettbrett, også ville komme til å berøre produksjonen av mobiltelefoner.

Mangelen på databrikker har lagt stort press på en rekke bransjer, fra bilproduksjon til elektronikkprodukter.

Les også

Apple anker klokkeforbud i USA

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.