Databutikk innfører fri frakt

Nettbutikken Efast utfordrer de store konkurrentene ved å selge IT-utstyr fraktfritt.

Nettbutikken Efast utfordrer de store konkurrentene ved å selge IT-utstyr fraktfritt.

Svært ofte er det rimeligere å handle datakomponenter fra nettbutikker, framfor å besøke en fysisk butikk. Unntaket er hvis man bare skal kjøpe varer for en mindre sum. De aller fleste nettbutikker beregner seg fraktkostnader på mellom 50 og 100 kroner, noe som kan utgjøre en svært stor del av totalsummen, spesielt ved mindre bestillinger.

Ulike ordninger for beregning av frakt og andre omkostninger gjør det også vanskeligere å sammenligne den totale kostnaden for en bestilling. Ofte må man registrere seg som kunde og gjennomføre nesten hele bestillingen før man får vite hva man til slutt må betale.

Nettbutikken Efast annonserte i dag at selskapet har innført fri frakt på alle forsendelser. Det kommer heller ingen andre avgifter i tillegg til de oppgitte prisene på produktene.

Styreformann i selskapet, Kjell Landsverk, sier til digi.no at dette gjøres for å raskere kunne vokse i det norske markedet. Han mener at økt salgsvolum vil kunne finansiere kostnadene, men innrømmer at selskapet vil tape på småkjøp.

Privatkunder må betale med Visa eller Mastercard.

I en pressemelding selskapet sendte ut tidligere i dag, oppgis det at nettbutikken kan tilby over 100.000 varelinjer - riktignok ikke med alle på lager til enhver tid. I tillegg til datakomponenter, selger selskapet komplette datamaskiner fra blant annet Acer, Apple, Fujitsu Siemens, HP og IBM, i tillegg til blant annet programvare, telefonutstyr og alarm- og sikkerhetsutstyr. En rask titt Hardware.nos prisguide med utgangspunkt i noen få, men sentrale komponenter, tyder på at prisene til Efast er ganske gjennomsnittlige.

Litt bemerkelsesverdig er det dog at Efast ikke har AMD-prosessorer i sortimentet.

Til toppen