BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dataforening mot skattlegging

Foreningsleder Bjørn Trondsen i Den Norske Dataforening syns det er forkastelig dersom en "bit tax" skal innføres. Foreningen protesterer i en pressemelding mot forslaget fra FNs "Human Development Report".

Pål Leveraas
15. juli 1999 - 17:25
Bjørn Trondsen.
Bjørn Trondsen.

I en rapport digi.no omtalte i går foreslås det at bruken av Internett ilegges en såkalt "bit tax", for eksempel en cent pr 100 sendte e-poster data, og at pengene herfra brukes til å hjelpe utviklingsland over i cyberspace. Det er en dårlig idé, mener Dataforeningen. I en pressemelding sendt ut fra byrået Newswire, sier Bjørn Trondsen at det er forkastelig å skattlegge bruk av internett. En slik skatt blir så liten at de færreste vil merke det, og likevel gi 70 milliarder dollar i overførsler til u-land. Men DND er altså i mot.

Vis mer
Eg A-basestasjonen til Telenor befinner seg fremdeles på taket av et høyhus ved Baneheia i Kristiansand. Telenors eksperter klarte ikke å få signaler fra denne basestasjonen når de gjennomførte målinger ved åstedet for Baneheia-drapene, og konkluderte derfor med at det var usannsynlig at Viggo Kristiansens mobiltelefon hadde vært der på drapstidspunktet. Bildet er tatt under befaringen i forbindelse med den pågående rettssaken mot Jan Helge Andersen.

Befaring i Baneheia under rettssaken mot Jan Helge Andersen i Sør-Rogaland tingrett. Andersen er tiltalt for drapet på Lena Sløgedal Paulsen i Baneheia i Kristiansand hvor Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble voldtatt og drept 19. mai 2000.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Les også

Mobilbeviset opp i Baneheia-saken: – En historie ingen ville høre

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.