Datagigantene vil servere knalltall

I løpet av de neste ukene vil trolig de fire største maskin-produsentene alle legge frem hyggelige kvartalstall, tror amerikanske analytikere. Her er hvorfor:

IT-markedet har gått igjennom en ny depresjon etter at Intel, Dell og Apple offentliggjorde overraskende resultatvarsler. Men det er lys i tunnelen, tror amerikanske analytikere. I løpet av denne og neste uke skal de fire største maskin-produsentene - IBM, Sun, HP og Compaq - alle legge frem tall.
Les om resultatvarslene:
Apples verdi raste 80 milliarder kroner
Intel-svikt ga blodbad i IT
Resultatvarsel fra Dell
Analytikerne er skråsikre på at dette blir hyggelig lesning. Årsaken til denne sikkerheten er ikke at det siste kvartalet har gitt noen kundeeksplosjon, men at tallene fra et år tilbake var så elendige, skriver Wall Street Journal.


For et år siden hadde de fleste store kunder frosset innføringen av nye maskiner og systemer i påvente av årtusenskifte, noe som rammet de fire store hardt. Tallene selskapene nå skal legge frem vil ventelig vise en pen vekst sammenlignet med i fjor.

Analytikerne venter seg mest av Sun, blant annet fordi selskapet ikke er rammet av det flatere PC-salget. Analytikere First Call har snakket med tror i snitt på et resultathopp på hele 47 prosent.

Også HP og Compaq vil legge frem sterke forbedringer, tror amerikanske analytikere. Compaq har lenge kjempet med store underskudd, men vil kanskje ha løftet seg over i pluss i tredje kvartal. IBM vil få et mindre hopp fordi maskinvare ikke er så stor del av selskapets omsetning lengre.

Til toppen