JUSS OG SAMFUNN

Datainnbrudd kan vri det svenske valget

Datainnbruddet hos Sveriges regjeringsparti kan gi Göran Persson sympati og stemmer ved valget.

Søndag ble det gjort kjent at personer tilknyttet Folkpartiet har tatt seg inn i det sosialdemokratiske partiets interne nettverk ved hjelp av hemmelig passord.

Sverige går til valg 17. september, men datainnbruddet kan få stygge riper for Folkpartiet ut fra bevis på datasnoking fra PC-beslag i partikontor og i private hjem.

Partisekretær Johan Jakobsson har også innrømmet at han allerede i mars visste at pressesekretær Per Jodenius hadde passord som gjorde det mulig å få urettmessig tilgang til Sosialdemokratenes datanettverk.

Selv om partisekretæren fortsatt mener han ikke har gjort noe galt, valgte han likevel i går å trekke seg av hensyn til partiet.

Stasminister Göran Persson sa på et pressemøte i Gøteborg i går at datainnbruddet har fylt ham med stigende vrede, og at det hele er dypt motbydelig.

Han frykter at hendelsen kan få folk til å miste helt respekten for politikk og politikere, selv om det som faktisk har skjedd kan gi et positivt utfall til sosialdemokratene i den svenske valgkampen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.