Datakollaps hos politiet i Ålesund

Sunnmøre politidistrikt var henvist til skriveblokk og blåpapir i flere timer.

Datakollaps hos politiet i Ålesund
(Bilde: Marius Jørgenrud)

Sunnmøre politidistrikt var henvist til skriveblokk og blåpapir i flere timer.

To meldinger fra NTB redegjør for hva som skjedde:

Publisert: 18.05.2010 14:41
Ålesund (NTB): Det tok mange timer å utbedre feilen da datasystemet til Sunnmøre politidistrikt brøt sammen tirsdag morgen. I mellomtiden måtte man ty til skriveblokk og blåpapir.

Det var en komponent på politihuset i Ålesund som sviktet tirsdag morgen og førte til total kollaps.

– Vi får ikke kontakt med hovedserveren i Oslo og dermed mangler vi alle de sentrale dataprogrammene som vi bruker til daglig. Dette gir oss store utfordringer, sa operasjonsleder Ole Bjørn Harang.

Blant annet sviktet programmer som brukes til etterretningsvirksomhet og sjekking av straffesaker.

Feilen ble først rettet ved 14-tida tirsdag.

Publisert: 18.05.2010 13:45
Ålesund (NTB): Datasystemet til Sunnmøre politidistrikt brøt tirsdag morgen sammen og det kan ta flere dager før det fungerer igjen. I mellomtiden satses det på skriveblokk og blåpapir.

– Nå er vi i full gang med å legge om til manuelle rutiner, men det er klart at dette hemmer oss, for å si det mildt, sier operasjonsleder Ole Bjørn Harang i Sunnmøre politidistrikt til Sunnmørspostens nettutgave.

Ansatte på operasjonssentralen må bruke skriveblokker og blåpapir for å registrere samtalene som kommer inn.

Det var en komponent på politihuset i Ålesund som sviktet tirsdag morgen og førte til total kollaps.

– Vi får ikke kontakt med hovedserveren i Oslo og dermed mangler vi alle de sentrale dataprogrammene som vi bruker til daglig. Dette gir oss store utfordringer, sier Harang.

Blant annet står politiet uten tilgang til viktige registre og programmer som brukes til etterretningsvirksomhet og etterforskning av straffesaker. Utegående patruljer blir hemmet ved at de blant annet ikke får sjekket registreringsnummer på kjøretøy eller personopplysninger.

Harang frykter at det kan ta flere dager før systemet fungerer igjen.

– Komponenten som er ødelagt må bestilles og vi har fått beskjed om at det kan ta flere dager før vi får den hit til Ålesund. Inntil videre får vi prøve å klare oss så godt vi kan, sier han.

Til toppen