KARRIERE

Datakortet får ny testmotor

Over nyttår bytter Datakartet til en mer moderne testmotor, fra Questionmark.

15. sep. 2005 - 10:59

Datakortet er den norske varianten av European Computer Driving Licence (ECDL) som er verdens mest utbredte sertifisering av brukerkompetanse på data. Over 160.000 nordmenn har tatt en eller flere av Datakortets syv moduler.

Selskapet har inngått en avtale med Questionmark om levering av nytt testsystem. Overgangen til den nye testmotoren skjer i januar 2006.

Administrerende direktør Bernt Nilsen sier de har valgt et testsystem som både er teknisk i forkant av utviklingen og fleksibelt i forhold til det kundene etterspør.

Testmotoren skal også brukes for spesielle tester utviklet for kunder innen bank og forsikring, helsevesenet, butikkdata med mer.

Questionmark leverer testsystemer til mer enn 2500 organisasjoner i over 50 land.

Datakortets nye testsystem skal gi større fleksibilitet i administrasjon og levering av tester. Det har et webgrensesnitt og forbedret rapportering til testsenter og kandidater. I det nye systemet får man adgang til både sertifiserende, Kartlegging, KvikkSjekk, eBorger og andre tester. Testsenter kan tildele alle typer tester. Kandidatene kan få tilgang til egen status og informasjon døgnet rundt.

Brukergrensesnittet skal være forbedret, og skal ha gode muligheter for kundetilpasninger i levering av tester. I bunn ligger .Net og XML, og både lyd og video kan inngå i testene. Systemet har også moduler for sikker levering.

I tillegg til tester er systemet også egnet til å gjennomføre spørreundersøkelser over nett. Det kan gi Datakortet en ny inntjeningsmulighet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.