Datakortet forsøkt svindlet - igjen

Datakortet AS anmelder nok et forsøk på svindel. Det finnes tydeligvis flere kreative sjeler som finner opp nye måter å "ta Datakortet" på.

Datakortet AS anmelder nok et forsøk på svindel. Det finnes tydeligvis flere kreative sjeler som finner opp nye måter å "ta Datakortet" på.

For en drøy måned siden skrev digitoday.no om at Datakortet AS ble forsøkt svindlet. Den saken kan du lese mer om her.

Nå ha det skjedd igjen, og Datakortet går til anmeldelse av et forsøk på å utstede uekte testbevis.

- For å ta Datakortet kreves det at kandidaten består Datakortets tester avlagt ved et autorisert testsenter. Det å gå på kurs og få et diplom eller å bestå andre prøver enn Datakortets automatiserte tester på et testsenter, er ikke å "ta Datakortet". Det var dette han forsøkte seg på, mannen som gjennomførte dataopplæring og prøver for ansatte ved et advokatkontor i Oslo. Etter å ha latt de ansatte besvare prøver, utstedte han "testbevis" med en lay-out og tekst som klart kopierte Datakortets kompetansebevis og villedet de ansatte til å tro at de hadde tatt Datakortet, heter det i en pressemelding fra selskapet bak det "ekte" Datakortet.

Selskapet ser meget alvorlig på saken.

- Vi rydder slike forsøk raskt av veien. Folk skal vite at når de tar Datakortet, så er Datakortet et kompetansebevis som de mottar etter at de har avlagt og bestått tester i de forskjellige modulene hos et autorisert Testsenter. Det er kun dette som er Datakortet, sier administrerende direktør Datakortet AS, Bernt Nilsen.

Det var i forrige uke at et oppmerksomt testsenter oppdaget det falske kompetansebeviset i det en av de ansatte ved advokatkontoret kom for å ta en Datakort-test.

Det understrekes i pressemeldingen at advokatkontoret og de ansatte er uskyldige aktører i dette. De trodde de hadde tatt Datakort-tester i flere moduler siden datainstruktøren hadde latt dem gjennomgå prøver og senere utstedte et papir på beståtte tester.

Etter det Datakortet AS kjenner til er det kun fire personer som har fått dette "beviset".

Den anmeldte personen som utstedte det ugyldige testbeviset har tidligere erfaring som testleder ved et testsenter.

Til toppen