KARRIERE

Datakortet forsøkt svindlet

I forrige uke utga en person seg for å være ansatt hos Datakortet AS, og bestilte et Datakort til seg selv hos trykkeriet. Da det ble oppdaget sendte han blomster til bedriften i håp om å slippe anmeldelse.

Therese Werenskiold
11. aug. 2000 - 11:07

Datakortet er tydeligvis et ettertraktet kompetansebevis. Så ettertraktet at noen forsøker å ta ulovlige snarveier for å anskaffe seg det.

Dette var tilfelle i forrige uke, da en person prøvde å utgi seg for en av Datakortet AS sine ansatte og bestille et Datakort til seg selv hos trykkeriet.

Takket være observante medarbeidere med gehør hos trykkeriet og interne sikkerhetsrutiner ble svindelforsøket raskt avslørt, skriver Datakortet i en pressemelding.

Den ivrige kompetansebevis-jegeren ble identifisert ganske omgående. Da han innså dette kontaktet han selv Datakortet og tilbød tjenester og gaver for å unngå anmeldelse. En blomsterbukett ble sendt til personen han hadde utgitt seg for, men returnert umiddelbart.

Saken ble anmeldt til politiet, til tross for personens intense forsøk på å unngå anmeldelse.

- Personen var ingen vi kjente til fra før, men det var en ganske enkel sak å oppdage at det var ugler i mosen. Vi kunne ikke godta å ikke sende anmeldelse

Dette var et klart forsøk på å få svindlet til seg et kort, og det må vi ha en streng policy på. Vi har rutiner som gjør at svindelforsøk blir fanget opp ganske raskt. Vi har et også et register over de nærmere 60.000 som har tatt Datakortet, forteller markedskonsulent Britt Rustad til digi.no.

Hun er rimelig sikker på at det ikke er falske Datakort i omløp.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra