KORTNYTT

Datakortet vinner internasjonal pris

Datakortet vant prisen for sitt arbeid med høy profil i markedet gjennom flere år.

4. nov. 2005 - 13:39

Datakortet vant prisen viktigste ECDL/ICDL-initiativ (European Computer Driving Licence) under den første ECDL Foundation prisutdelingen for lisensinnehavere i Zürich den 13. oktober 2005.

European Computer Driving Licence Foundation (ECDL-F) er det internasjonalt styreorgan og lisensutsteder for ECDL/ICDL. ECDL er verdens største sertifisering av dataferdigheter for sluttbrukere. Tilgjengelig i 140 land og oversatt til 38 språk.

Prisen fikk Datakortet for sitt arbeid med høy profil i markedet gjennom flere år. Spesielt fremhevet ble Aetats nettbaserte opplæringstilbud med sertifisering i Datakortet modul 1-7.

Dette opplæringstilbudet, som administreres på landsbasis av Folkeuniversitetet Møre og Romsdal på oppdrag fra Aetat, ble gitt stor anerkjennelse i Zürich.

Man har klart å få til et fleksibelt opplegg som er både landsdekkende og har gitt gode resultater. Det nettbaserte opplæringstilbudet med obligatoriske samlinger gjør det mulig å oppnå Datakortets sertifiseringer også for brukere som i liten grad har kunnet gjøre bruk at Aetats tilbud tidligere, for eksempel personer som bor i grisgrendte strøk, personer med funksjonshemminger og personer som har en deltidsjobb.

Prisvinnerne ble valgt ut av et uavhengig panel med bred erfaring fra ”e-samfunnet”.

For å oppnå hele Datakortet (ECDL) må kandidaten bestå alle de syv testene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.