Datametrix bygger ut fibernett

De fikk en 16 millioner kroners kontrakt for å videreføre og utvikle stamnettet til Sparebank 1.

De fikk en 16 millioner kroners kontrakt for å videreføre og utvikle stamnettet til Sparebank 1.

Datametrix signerte i dag en kontrakt med SpareBank 1 om videreføring og utvikling av det fiberbasert stamnettet mellom bankens hovedkontorer i Oslo, Tromsø, Trondheim, Hamar og Stavanger, heter det i en pressemelding.

Kontrakten har en varighet på tre år og en verdi på 16 millioner kroner.

I 2005 fikk Datametrix kontrakten med å bygge ut stamnettet til Sparebank 1 i en tredelt leveranse: Design og installasjon, linjeleie og en service- og driftsavtale. Nå viderefører Sparebank 1 samarbeidet med Datametrix gjennom en videreføring av linjer,

service- og driftsavtalen samt utvikling av nye tjenester rundt selve nettet.

– Vi er veldig godt fornøyd med å få fornyet tillit hos Sparebank 1. Det var ingen selvfølge, men et resultat av et veldig godt samarbeid med kunden samt våre underleverandører BaneTele og Hafslund som står for linjene i løsningen, sier administrerende direktør Svein Lerkerød i Datametrix.

Nettet er bygget rundt utstyr fra Cisco.

Avtalen inneholder en kontinuerlig fornyelse og oppgradering for å optimalisere løsningen. Den innebærer videre en utvidelse av totalansvaret i forhold til drift og vedlikehold med blant annet 24 timers overvåking, katastrofetesting, preventivt vedlikehold og «service management».

    Les også:

Til toppen