KORTNYTT

Datametrix fikk kontrakt med prestisjebygg

28. mars 2007 - 13:34

Aker Kværner bygger nytt moderne hovedkontor på Fornebu. Det er designet av arkitekt Niels Torp og skal være et hypermoderne bygg for 2.200 ansatte i Aker Kværner.

Datametrix har vunnet kontraktene om å bygge ut LAN og WLAN-nettet, samt IP-telefoni til det nye bygget. Kombinert med tidligere inngåtte avtaler er det snakk om kontrakter i størrelsesorden 25 millioner kroner, inkludert konsulenttjenester.

- Det bygges mange nye næringsbygg for tiden, og det blir bare viktigere og viktigere å planlegge kommunikasjonsløsninger i en tidlig fase – allerede før bygget er ferdig, sier Svein Lerkerød, administrerende direktør i Datametrix, i en pressemelding.

For å være sikker på at alt fungerer som det skal når bygget er klart, vil Datametrix sette opp nettet før bygget er klart.

- Aker Kværner har satt meget høye krav til nettverket sitt, og vi skal gjennomføre svært heftig testing av alt på forhånd, såkalt ”staging”. Det innebærer at nettverket settes opp i eksisterende bygg og testes, og så flyttes det over i sin helhet til det nye bygget, sier Lerkerød i Datametrix.

Bygget skal være innflyttingsklart i desember 2007 og da skal nettverket være ferdig testet og klart til bruk.

- Vi bygger ett nett for fremtiden, derfor investerer vi i grunnmuren slik at den er klargjort for å ta i mot ny tjenester og løsninger, sier prosjektansvarlig Tom Losnedahl i Aker Kværner.

Datametrix ble tidligere i mars kjøpt av det børsnoterte Ignis, for å bli slått sammen med datterselskapet Smartnet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.