KORTNYTT

Datametrix ruller ut LAN til alle flyplasser

Datametrix har fått i oppdrag av OSL å bygge ut LAN på alle Norges 50 flyplasser.

12. des. 2005 - 12:34

Kontrakten har en verdi på nærmere 14 millioner kroner, og inkluderer design, installasjon, utrulling, testing og dokumentasjon og utstyr fra Cisco Systems.

Datametrix er inne i sitt beste år noensinne, skriver selskapet i en pressemelding.

Nettverksutbygging i form av stamnett, LAN, WAN eller WLAN er blant de områdene selskapene er på offensiven.

Datametrix konkurrerte mot fire store aktører i anbudsrunden til OSL-prosjektet.

- Dette er nok en bekreftelse på vår unike markedsposisjonen innenfor leveranser av IP-baserte kommunikasjonsløsninger, sier administrerende direktør Svein Lerkerød i Datametrix.

De ulike flyplassene i Norge har lenge hatt forskjellige nettverksløsninger både med tanke på teknologi, plattform og programvarer. Dette har medført store forskjeller i kapasitet og kvalitet mellom flyplassene. Disse ulikhetene er også begrensende i forhold til sentrale overvåkingsløsninger og mulighetene til å ta i bruk til ny tjenester. For å få økt fleksibilitet og kostnadseffektivitet har flyplassenes eier, Avinor, valgt å implementere ny lokalnett-teknologi (LAN) på samtlige flyplasser.

Prosjektet som innbefatter nettverksdesign, installasjon, utrulling, testing og dokumentasjon, samt leveransen av ca. 12000 Cisco-porter påbegynnes i desember og skal stå ferdig tidlig i 2007.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.