Datametrix ruller ut LAN til alle flyplasser

Datametrix har fått i oppdrag av OSL å bygge ut LAN på alle Norges 50 flyplasser.

Datametrix har fått i oppdrag av OSL å bygge ut LAN på alle Norges 50 flyplasser.

Kontrakten har en verdi på nærmere 14 millioner kroner, og inkluderer design, installasjon, utrulling, testing og dokumentasjon og utstyr fra Cisco Systems.

Datametrix er inne i sitt beste år noensinne, skriver selskapet i en pressemelding.

Nettverksutbygging i form av stamnett, LAN, WAN eller WLAN er blant de områdene selskapene er på offensiven.

Datametrix konkurrerte mot fire store aktører i anbudsrunden til OSL-prosjektet.

- Dette er nok en bekreftelse på vår unike markedsposisjonen innenfor leveranser av IP-baserte kommunikasjonsløsninger, sier administrerende direktør Svein Lerkerød i Datametrix.

De ulike flyplassene i Norge har lenge hatt forskjellige nettverksløsninger både med tanke på teknologi, plattform og programvarer. Dette har medført store forskjeller i kapasitet og kvalitet mellom flyplassene. Disse ulikhetene er også begrensende i forhold til sentrale overvåkingsløsninger og mulighetene til å ta i bruk til ny tjenester. For å få økt fleksibilitet og kostnadseffektivitet har flyplassenes eier, Avinor, valgt å implementere ny lokalnett-teknologi (LAN) på samtlige flyplasser.

Prosjektet som innbefatter nettverksdesign, installasjon, utrulling, testing og dokumentasjon, samt leveransen av ca. 12000 Cisco-porter påbegynnes i desember og skal stå ferdig tidlig i 2007.

Til toppen