Datametrix sertifisert for Cisco-lagringsnett

Som første selskap i Norge har Datametrix sertifisert seg som «Cisco Storage Network Specialist».

Som første selskap i Norge har Datametrix sertifisert seg som «Cisco Storage Network Specialist».

Datametrix er det første norske selskapet som har sertifisert seg for design, support og salg av SAN-teknologi fra Cisco. Datametrix vil satse på virtuell lagring, heter det i en pressemelding.

Produktdirektør Geir Kalleberg i Datametrix sier det er strategisk viktig for selskapet å ta lagring inn i porteføljen, for å kunne tilby komplette løsninger.

Han mener kundene ønsker å redusere tallet på fysiske lagringsenheter, fordi dette er dyrt og komplisert, og at virtualisering er løsningen på denne utfordringen.

I stedet for å plassere disker og tapestasjoner rundt om i bedriften, vil Datametrix installere ett knutepunkt for all lagring – et lagringsnett eller SAN («storage area network») . Punktet kobles til de øvrige systemene via en sikker infrastruktur, og kommunikasjon skjer via IP. Knutepunktet er intelligent og lar lagringsenhetene deles fleksibelt og sikkert. Denne konsolideringen forenkler administrasjon og gir kostnadskutt. Kunden kan opprette virtuelle segmenter etter behov, og ansatte med nettverkskompetanse kan nå også jobbe med lagring, mener Kalleberg.

Til toppen