Datametrix-sjefen sa opp

Gir seg etter 19 år som toppsjef.

Datametrix-sjefen sa opp
Svein Lerkerød vet ikke helt hvor ferden går videre, men avviser ikke at det kan bli noe i IT-bransjen, kanskje byr det seg også en mulighet i Telenor-konsernet. Bilde: Jon Skille Amundsen

Rett før helgen ble det klart at Datametrix må se seg om etter ny toppsjef.

Svein Arne Lerkerød (54) informerte de ansatte fredag at han går av som administrerende direktør etter 19 år.

– Jeg har vært sjef i 19 år og fant etter en lengre tankeprosess fram til at timingen var riktig, sier han mandag til digi.no.

Han valgte selv å si opp i selskapet der han begynte i 1986.

– Jeg er i praksis allerede ute, men blir i en overgangsperiode tilgjengelig og er litt aktiv. Det ligger ingen dramatikk bak, selv om jeg ser at det er fort gjort å spekulere når man slutter forholdvis fort etter så lang tid, men vi skilles som venner, sier Lerkerød til digi.no.

Lerkerød begynte sin karriere i IT-bransjen i gode gamle Televerket tilbake i 1983.

– Det har vært en spennende utvikling å følge, fra tiden da modem var en fantastisk innretning til der vi er kommet i dag. Når jeg begynte var ikke en gang e-post noe særlig utbredt, forteller han.

Under Lerkerøds ledelse har Datametrix vokst enormt. Bare siden 2008 har inntektene økt fra 390 millioner til i fjor over 1 milliard kroner.

Lønnsomheten har imidlertidig vært forholdsvis beskjeden, men er bedret siden 2011 da selskapet leverte underskudd. Resultat før skatt endte på 5,5 millioner kroner det påfølgende året, og 34 millioner kroner i fjor.

– Det går litt opp og ned, men marginene vi så i fjor lå over bransjesnittet, sier han.

Hvor ferden går videre er foreløpig ikke klart, men Lerkerød avviser ikke at han fortsetter karrieren et annet sted i IT-bransjen.

– Jeg skal først ta meg en liten pause, og får håpe at en litt eldre herre ikke er gått helt ut på dato. Jeg har noen tanker om hva jeg kan tenke meg, men ikke noe helt konkret. Egentlig er jeg åpen for alle muligheter, men det er IT-bransjen jeg kjenner best så det er kanskje naturlig, sier han.

Det er satt i gang med prosess med å finne hans etterfølger. Inntil videre skal salgsdirektør Jostein Kirkerød fungere midleritidig som toppsjef i virksomheten som er heleid av Telenor.

Datametrix leverer løsninger innen nettverk, datasenter, sikkerhet og samhandling. Selskapet ble etablert i 1982 og har i dag nærmere 400 ansatte.

    Les også:

Les mer om: