Datapower er konkurs

En av Norges største leverandører av IT-lærebøker, Datapower, gikk i dag til skifteretten.

En av Norges største leverandører av IT-lærebøker, Datapower, gikk i dag til skifteretten.

Steinkjers største IT-bedrift, det høyt profilerte IT-lærebokselskapet Datapower, er konkurs. Selskapet dukket i dag opp på listen av selskaper der det er åpnet konkursbegjæring.

Selskapet lager lærebøker og opplærings-CDer på norsk for primært Microsofts sluttbrukerprodukter i Windows og Office-familien. Selskapet hadde ambisjoner om å være en ledende leverandør av teknologibaserte læremidler på bok, CD og Internett i et internasjonalt marked.

I september 2000 offentliggjorde selskapet mål om børsnotering neste vår. (Se tidligere sak i boks til høyre på denne siden)

I dag kan digi.no melde at Datapower AS har gått til skifteretten. Selskapet er moderselskap i en gruppe av flere datterselskaper, deriblant Datapower Net og virksomheter i Norge, Sverige, England og USA.

DataPower var et av flaggskipene i det som skulle bli "IT-byen Steinkjer". Lokale og offentlig krefter har skutt inn penger i DataPower. Sparebank Midt-Norge, Bikuben eiendom, Gjensidige NOR og Steinkjer Næringspark er de største eierne. Til sammen skal det være investert 31 millioner kroner fra eierne frem til og med 2002.

- Selskapet hadde behov for penger og eierene var ikke villige til å skyte inn. Vi har pant og skal forsøke å realisere denne så godt som mulig. Vi kjenner foreløpig ikke til hvilke planer andre parter har om å forsøke å kjøpe boet, forteller Rune Malvik, ansvarlig for kredittstøtte i Sparebanken Midt-Norge til digi.no.

Selskapet hadde i 2002 en omsetning på 40 millioner kroner, og endte samme år med et underskudd før skatt på en drøy million kroner. Samlet underskudd for 2000 og 2001 var på 36 millioner kroner.

digi.no tok kontakt med den offentlige oppnevnte bostyreren, advokat Jostein Østeraas, men han nekter å svare på både faktaspørsmål og spørsmål om hva som har skjedd. Det eneste han forteller er at det arbeides med løsninger for å videreføre datterselskapene.

Selskapet skal ha kuttet ansatte i den senere tid, har digi.no fått vite.

Til toppen