Datapower skal på børs

Opplæringsselskapet Datapower skal på børs - enten i Oslo eller Stockholm - til våren. Men først skal selskapet hente mer penger.

Opplæringsselskapet Datapower skal på børs - enten i Oslo eller Stockholm - til våren. Men først skal selskapet hente mer penger.

Jan Helge Lillebo har langsomt, men sikkert bygget opp Datapower med lærebøker og læreprogrammer til å bli en markedsleder både i Norge og Sverige. Etter hvert tilbyr selskapet også Internett-basert opplæring og har åpnet Europa-kontor i London. Men hovedkvarteret ligger - som det gjorde i 1985 - fremdeles i Steinkjer.

Nå planlegger selskapet å gå på børs, forteller Sverige-sjef Torbjørn Olsson til nettavisen Dagens IT. Børsnoteringen vil skje til våren hvis alt går som det skal. Innen den tid skal Datapower ha gjennomført tre emisjoner. Den første på 30-40 millioner kroner er selskapet allerede i gang med.
Les mer om Datapower:
SAP med trønderavtale om e-læring
Steinkjer-firma blir Bill Gates' norske skolemester
Norske IT-bedrifter gidder ikke profilere seg
Steinkjers 8000 husstander tilbys gratis datakurs
Datapower skal ikke ha bestemt seg for om de vil søke opptak på børsen i Stockholm eller Oslo. Men i Sverige finnes det flere børsnoterte selskaper i samme bransje, noe som kan bidra til en enklere verdisettelse for Datapower.


Datapower har i dag 100 ansatte og har hovedkontor i Sundsvall i Sverige. Da digitoday.no fikk tak i Lillebo hadde han ikke tid til å kommentere saken.

Til toppen