Dataprogram skal støtte Røde Kors leteaksjoner

Et datakart kan bli et viktig verktøy for Røde Kors i jobben med å finne savnede personer.

Et datakart kan bli et viktig verktøy for Røde Kors i jobben med å finne savnede personer.

Hvert år meldes mange personer savnet, og mange finner man aldri.

Nå kan en digital karttjenesten hjelpe både politiet og Røde Kors med denne jobben. digi.no skrev om at Geodata før jul var i dialog med flere aktuelle samarbeidspartnere på denne tjenesten.

    Les også:

Nå er det klart at Røde Kors blir en viktig bruker. Dataprogrammet vil gjøre det lettere å finne savnede personer raskere enn det som er mulig i dag.

Programmet heter digitale samhandlingsverktøy i kommandoområdet, og er utviklet av Røde Kors i samarbeid med Justisdepartementet, Geodata og Christian Michelsen Research.

Fortsatt bruker Røde Kors papirkart og kompass når de leter etter savnede, men i løpet av året skal dataverktøyet tas i bruk, skriver Aftenposten.

GIS-løsningen kan legge inn data som vindstyrke og vindretning og hvor mange bekker, grøfter og fjellknauser som er i området. Deretter kan man beregne hvor langt det er realistisk for en savnet person å gå i alle retninger.

Røde Kors anslår en forbedring på 30 prosent av aktiveringstiden, det vil si tiden det tar før de mottar meldingen fra politiet og til det er iverksatt søk.

Minuttene man sparer, kan bety at liv kan reddes.

Til toppen