Dataquest positiv til Tandberg Data

Tandberg Data spås en lysende fremtid i en rykende fersk rapport fra det anerkjente analysebyrået Dataquest. OEM avtalen med Compaq omtales som svært lovende for Tandberg Data sin QIC/SLR-produktlinje.

Tandberg Data spås en lysende fremtid i en rykende fersk rapport fra det anerkjente analysebyrået Dataquest. OEM avtalen med Compaq omtales som svært lovende for Tandberg Data sin QIC/SLR-produktlinje.

Før avtalen med Tandberg Data ble inngått hadde ikke Compaq benyttet seg av kvart tomms båndstasjoner på flere år. Dette er en av grunnene til at Dataquest i en rykende fersk rapport spår at Tandberg Data vil få en lysende framtid med sine QIC standardiserte SLR- og MLR -båndstasjoner.

I rapporten roses også Tandberg Data for endelig å ha blitt et troverdig selskap. Tandberg Data var plaget med lange forsinkelser på sitt første MLR produkt, men etter introduksjonen av MLR5 er troverdigheten styrket. Selskapet har den siste tiden hatt kun én måned mellom annonseringen av ett nytt produkt til produktet har vært tilgjengelig på markedet.

- Dataquest har tidligere vært svært negative til Tandberg Data og har ved flere anledninger bommet stygt i negativ retning på estimatene. At de kommer med en så positiv rapport kommer nå, er svært oppsiktsvekkende, kommenterer en analytiker.

I rapporten heter det dessuten at Compaq har kommet med uttalelser som tyder på at selskapet er svært positive til SLR-produktene, mens andre uttalelser tyder på at Travan teknologien ikke vil få samme plass i Compaqs serverprodukter i fremtiden. (Tandberg Data produserer også Travan spillere, men har ingen avtale med Compaq på dette produktet). At SLR5, det siste 4/8 gigabyte produktet til Tandberg Data, ser ut til å bli standard på en av Compaqs mest solgte servermodeller ProSigna 200 Small Business Server omtales som svært lovende.

Til tross for at Compaq fortsatt vil være trofast til DAT/DDS teknologien, heter det i rapporten at Tandberg Datas SLR på sikt kan bli en konkurrent til DDS-1 og DDS-2 produktene.

MLR neste?

Dataquest hevder at Compaq vil benytte seg av DLT standarden i sine høy-ende produkter. På Compaqs websider heter det likevel at MLR på et tidspunkt i fremtiden kan bli aktuelt. MLR er Tandberg Datas mellom/høy-ende produkt, som i likhet med SLR er kompatibelt med QIC-standarden. Under fremleggingen av resultatet annonserte Tandberg Data sitt andre produkt i MLR serien, MLR5 25/50 GB, og selskapet har lagt mye prestisje i å få aksept for dette produktet.

Til toppen