BEDRIFTSTEKNOLOGI

Datasenter på Fet «i verdensklasse»

Terje Mjøs lover «kvantesprang» i skalerbare tjenester.

Samarbeidet med Digiplex erstatter Evrys mislykkede prosjekt med Entra og Lefdal Gruver.
Samarbeidet med Digiplex erstatter Evrys mislykkede prosjekt med Entra og Lefdal Gruver. Bilde: Marius Jørgenrud
16. juli 2013 - 09:34

Evry og Digiplex har inngått et strategisk samarbeid. De skal utvikle, bygge og drifte et nytt datasenter i Fet, som skal være operativt fra 1. september 2014. De lover et senter «i verdensklasse», teknologisk og miljømessig.

Konsernsjef Terje Mjøs i Evry lover et datasenter «fullt på høyde med det beste som finnes globalt», med trygg lagring av data i Norge.

– I tillegg til nytt datasenter har EVRY lansert nye industrialiserte leveranseformer. Vi tar med dette et kvantesprang, noe som betyr at våre kunder får cloudbaserte IT-tjenester som er skalerbare, har høy kvalitet og er fullt ut konkurransedyktig, sier Mjøs.

Styreleder Byrne Murphy i Digiplex forklarer at deres forretningsstrategi er fokusert på Storbritannia og Skandinavia. Selskapet har i dag to datasentre i Norge, i henholdsvis Ulven og Rosenholm.

– Det nye datasenter på Fet vil ikke bare imøtekomme Evrys strategiske krav, men også skape en etterlengtet tilleggskapasitet for de internasjonale kundene til Digiplex, sier Murphy.

Tilleggskapasiteten skal markedsføres som kostnadseffektiv, sikker og miljøvennlig. PUE-faktoren («power utilization efficiency») skal reduseres til 1,1 gjennom et nytt luftkjølingssystem kombinert med moderne servere. Typisk PUE-faktor for eksisterende datasentraler er 1,8 til 2,0. Reduksjonen av PUE-faktoren til 1,1 innebærer en nesten halvering av strømforbruket og bidrar til en betraktelig reduksjon av driftskostnadene. Evry og Digiplex tror senteret på Fet blir et av verdens mest effektive og bærekraftige.

Avtalen mellom Digiplex og Evry innebærer at Digiplex står for investeringen mens Evry forplikter seg til 20 års drift. Første byggetrinn er på 4 200 kvadratmeter. Det skal stå klart 1. september 2014, og skal kunne skaleres etter behov.

Evry har i dag 18 datasentre: Alle skal konsolideres til det nye senteret på Fet, utenom drifts- og backupsenteret på Gjøvik.

Fet-senteret inngår i Evry-programmet «Future Proof» som kombinerer skytjenester, automatiserte arbeidsprosesser og offshoring. Posten, Gjensidige og Storebrand blir de første kundene som overføres til sentralen på Fet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.