Datasentral i konteiner klar for Norge

Friganor tilbyr løsningen til Emerson Network Power.

Datasenteret står her parkert på Helsfyr i Oslo. Det kan flyttes hurtig og dekker behov som hurtig utvidelse av eksisterende datasenter, nødhjelp, katastrofeberedskap og begivenheter rundt idrett og film, ifølge den norske importøren, Friganor.
Datasenteret står her parkert på Helsfyr i Oslo. Det kan flyttes hurtig og dekker behov som hurtig utvidelse av eksisterende datasenter, nødhjelp, katastrofeberedskap og begivenheter rundt idrett og film, ifølge den norske importøren, Friganor. (Bilde: Friganor)

Friganor tilbyr løsningen til Emerson Network Power.

Som det går fram av navnet er Friganor opprinnelig en spesialist på kjøling. De er eneimportør til Norge av løsninger fra Emerson Network Power, og har 25 års erfaring med å levere løsninger for datasentre. De tilbyr følgelig Emersons «On the Road Data Center» for norske kunder, et «komplett nøkkelferdig containerbasert datasenter for uavbrutt datadrift under alle forhold», ifølge Friganor.

Konteineren er på rundtur i Europa, og ble vist fram i Oslo i går.

Den inneholder servere, kjøling, avbruddsfri strømforsyning, kabling, overvåking, brannslukking og så videre. Friganor ser for seg at produktet kan dekke behov knyttet til hurtig utvidelse av eksisterende datasenter, nødhjelp, katastrofeberedskap og begivenheter rundt idrett og film.

Konteineren er utstyrt med en driftsløsning levert av Avocent.
Konteineren er utstyrt med en driftsløsning levert av Avocent. Bilde: Emerson

Friganor forsikrer at kunden kan få innredet Emerson-konteineren i samsvar med egne behov. De får uansett en nøkkelferdig løsning med alt som trengs for å sikre kontinuerlig oppetid for kritiske funksjoner.

Friganor ble etablert i 1986. De omsatte for 150 millioner kroner i 2009. Firmaet har 23 ansatte, hovedkontor i Oslo og et landsdekkende forhandlernett.

Ideen om å tilby ferdige datasentraler i konteinere ble først realisert av Sun gjennom sitt «Project Blackbox» i 2006. (Se artikkelen Tilbyr datasentral i en kontainer.)

I september i fjor viste IBM en tilsvarende løsning i Norge, kalt «Portable modular Data Center» eller PDMC.

Microsoft har en annen variant av konseptet, i form av moduler som settes sammen for å bygge opp enorme datasentraler uten tak.

    Les også:

Til toppen