Dataskjermer for de ekstreme

Amerikanske Liebermann lanserte denne uken en rekke skjermer med ekstrem bredde. Lar du deg friste av en oppløsning på 6000 x 1200 punkter?

Amerikanske Liebermann lanserte denne uken en rekke skjermer med ekstrem bredde. Lar du deg friste av en oppløsning på 6000 x 1200 punkter?

Det må med en gang innrømmes at Liebermann nok har jukset en smule. Skjermene består ikke av én eneste bildeflate, men av opptil fire LCD-plater som er satt sammen i et system. Ikke så overraskende i grunnen, siden det med dagens teknologi ikke lar seg gjøre å lage så store LCD-plater.

    Les også:

Skjermene Liebermann leverer er delt inn i to serier, Cinerama og Grand Canyon.

Cinerama-serien tilbyr tre ulike modeller med diagonal størrelse på mellom 45 og 57 tommer. Skjermene har en oppløsning på mellom 3072 x 768 og 3840 x 1024 punkter. Prisen på systemene ligger på mellom 1500 og 4000 dollar.

Er ikke Cinerama-serien bra nok, kan kanskje Grand Canyon-serien friste, hvis lommeboka er stor nok. Også denne serien består av tre ulike modeller. Disse har diagonale størrelser på mellom 76 og 92 tommer og tilbyr oppløsninger på mellom 5120 x 1024 og 6000 x 1200 punkter. Prislappene har et pålydende på mellom 8500 og 17.500 dollar.

Alle skjermene leveres med DSUB- og DVI-inngang og skal kunne brukes sammen med både både PC og Macintosh, samt arbeidsstasjoner fra HP, SGI og Sun.

Sammen med skjermene kan det eventuelt leveres Parphelia-skjermkort fra Matrox som har flere skjermutganger.

En del lesere av både digi.no og andre nettsteder hevder at Liebermann, Inc. ikke eksisterer, at det er snakk om svindel eller en spøk. De fleste som hevder dette, tar utgangspunkt i spesifikasjonene til datamaskinene selskapet leverer, som i mange noen er usannsynlige gode. digi.no vil forsøke å få klarlagt selskapets eksistens.

Til toppen