ANALYSER

Dataspill blir stadig mer voksent

Nye tall fra USA viser at har du først begynt, så slutter du ikke.

Oppsiktsvekkende mange voksne spiller dataspill. En rekke av spillene er derfor målrettet mot et voksent publikum, som blant annet GTA IV (bildet).
Oppsiktsvekkende mange voksne spiller dataspill. En rekke av spillene er derfor målrettet mot et voksent publikum, som blant annet GTA IV (bildet).
8. des. 2008 - 10:53

Spillbransjen er kanskje en av de få bransjen som kan juble for tiden. Håpet deres er at etterhvert som kundene må droppe andre dyrere aktiviteter, vil de bruke mer tid på å spille.

Og kundegruppen som spiller vokser stadig, det viser nye tall fra USA. Det finnes ikke tilsvarende tall for Norge og Europa, men tallene fra USA viser hvertfall trenden.

Og den er klar: Veldig mange av dagens voksne spilte dataspill da de var barn og ungdommer - og de har ikke gitt seg.

Nye tall fra det store måleinstituttet Pew viser at halvparten av alle voksen amerikanere spiller dataspill. Og så mange som en av fem spiller hver eneste dag, skriver Cnet.

Det er dog store forskjeller, men at 23 prosent av brukerene som er over 65 år spiller dataspill er overraskende høye tall. Og trenden er veldig hygglige for dataspill-bransjen. I den ferskeste generasjonen som har blitt voksne, gruppen 18-29 år, spiller 81 prosent dataspill.

Det er også blitt mindre forskjell mellom kjønnene - 50 prosent av voksen kvinner og 55 prosent av voksne menn spiller dataspill i USA. Det som også overrasker er at mange nok tror at dataspill er mest populært blant de som har lavere utdannelse, men Pew-tallene viser den motsatte trenden - dataspill-bruk øker med utdannelsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.