Dataspill boikottes av amerikanske kjeder

Rockstar Games lover en ny versjon av dataspillet GTA: San Andreas, etter at det ble avslørt hemmelige sexscener der.

Rockstar Games lover en ny versjon av dataspillet GTA: San Andreas, etter at det ble avslørt hemmelige sexscener der.

Ifølge amerikanske aviser er det i det populære dataspillet GTA: San Andreas, som er den nyeste versjonen i bestselgerserien Grand Theft Auto, blitt avslørt hemmelige sexscener.

    Les også:

Dette har fått amerikanske Entertainment Software Ratings Board til å reagere kraftig og har på kort tid hevet aldersgrensen «Mature 17+ (M)» til «Adults Only 18+ (AO)»skriver Reuters.

Rockstar Games, som er produsent av spillet, nektet først for at de sto bak scenene og skyldte på hackere som hadde modifisert koden. Flere organisasjoner og politikere, deriblant senator Hillary Clinton, gikk hardt ut mot spillet og krevde etterforskning.

Nå har Rockstar snudd og innrømmet at pornoscenene stammer fra dem, noe som har ført til full krise for det populære spillet.

Sydney Morning Herald skriver at Rockstar Games vil trekke tilbake dagens versjon og lage en ny.

Den amerikanske forbruker- og elektronikkjeden Wal-Mart har annonsert at de ikke lenger vil selge spillet. Sent i går kom meldingene om at også Target og Best Buy fjerner GTA: San Andreas fra hyllene sine.

Det samme gjelder for en rekke mindre spillbutikker i statene.

Midt i den årlige konferansen for Interactive Entertainment Merchants Association, (IEMA) kom det ut en pressemelding om at alle butikker som tilhører denne organisasjonen vil gjøre det samme.

IEMA-butikkene lover likevel å sette spillet tilbake i hyllene igjen «dersom de eksisterende utgavene får påklistret ny aldersgrense eller dersom de byttes ut med en ny utgave av spillet, der sexscenene er fjernet og den originale aldersgrensen er intakt».

Rockstar Games lover at en redigert versjon av San Andreas skal være klar innen oktober.

I Norge er spillet allerede merket med 18-årsgrense, og ifølge Nettavisen har verken Elkjøp eller Spaceword planer om trekke spillet tilbake.

Til toppen