Dataspill løfter musikksalget

Musikkbransjen er frustrert over at salget av musikk faller. Selv om salget av lovlig nedlastet musikk øker kraftig, utgjør det en for liten del av totalsalget til å hindre en nedgang.

    Les også:

Dataspill kan kanskje være en av musikkbransjens redninger. I løpet av bare to måneder har musikkspillet Rock Band, der spillere kan synge, spille trommer og gitar, stått for hele 2,5 millioner kjøpte og nedlastede låter.

I tillegg har Guitar Hero III bidratt med 5 millioner solgte låter siden spillet ble tilgjengelig i november.

Til sammenligning har teleoperatører som amerikanske Sprint, som i utgangspunktet har en mye større kundebase å ta av, brukt fire måneder på å oppnå et salg på en million låter på sin musikknedlastningstjeneste.

- Med en så liten installert base, trodde vil ikke at det skulle være mulig å selge 2 millioner låter på bare 8 uker, sier Van Toffler, i MTVN Music Group, til CNet News.

MTV oppgir ikke spesifikke tall, men det skal være flere nedlastninger til Xbox 360 enn til Playstation 3. Analyseselskapet NPD Group har estimert salget av selve spillet til å være 775.000 enheter til Xbox mot 250.000 enheter til Playstation 3.

Metallicas pakke med de tre låtene "Ride the lightning", "Blackened" og "And justice for all" skal være den mest kjøpte nedlastbare tilleggspakken.

Til toppen