Dataspillene du aldri får se

Er du lei av politisk korrekte dataspill kokt i hop på tynnslitte oppskrifter? Vi trenger norske spill som vanlige mennesker kjenner seg igjen i. Her får du sjansen til å utforme ditt eget politisk (u)korrekte spill.

Er du lei av politisk korrekte dataspill kokt i hop på tynnslitte oppskrifter? Vi trenger norske spill som vanlige mennesker kjenner seg igjen i. Her får du sjansen til å utforme ditt eget politisk (u)korrekte spill.

Til tross for mye vold, er dagens dataspill egentlig meget politisk korrekte - det er stort sett rommonstre og snikmordere som får smake børsa.

I ny og ne dukker det opp en nyhet som tøyer grensene, men i frykt for moralske kunder og rettsaker holder amerikanske og engelske utviklere seg til de kjente oppskriftene - oppskrifter som nå er blitt så tynnslitte at du kan se tvers igjennom dem.

Grafikken blir stadig bedre, men spillene kan fremdeles deles inn i fire kategorier: Kjør bil eller fly, planlegg og bygg, planlegg og krig eller bare krig. Her trengs det fornyelse. Dessuten er det svært få av oss som har noen trening i å fly jagerfly eller romskip. Vi trenger norske spill der vanlige mennesker kjenner seg igjen.

Etter en idé fra amerikanske Gamecenter skal digi.no derfor lage en liste over "10 spill du aldri kommer til å få se i salg". Men vi trenger din hjelp - i mangel av nok syke idéer og tid, ber vi dere, våre kjære lesere, om å sende inn forslag. Våre forslag gir deg sikkert ideer. Du trenger ikke å skrive langt, hold det heller kort og presist med en tittel og en kort beskrivelse av hvordan spillet virker, hvordan du vinner og hva slags virkemidler du har.

Vennligst send inn dine forslag til er@digi.no. Listen over de ti beste blir publisert om en uke.

Fire spill du aldri vil få se:

1: Jævla naboen: Nå ska'n få!

Krangelen startet da dere sloss i barnehagen, og nå henger ripsbuskene hans over gjerdet ditt. Dessuten går han på din gangvei. Dette spillet viser nabolaget i fugleperpektiv og lar deg manøvrere i sanntid. Verktøykassen spenner over en serie både umiddelbare og langsiktige virkemidler: trusler, skjellsord, motorsag, plantegift, gravemaskin, advokater, rettssaker og anonyme anmeldelser.

2: SimTunnel

I stedet for å bygge byer og jernbaner, skal du i denne versjonen av "Sim" bygge tunnel. I første delen av spillet er du stortingsrepresentant som med blanke løyner, feilaktige budsjetter og evneveike utredere presser igjennom vedtak om tunnel til din kjære hjembygd, Gloppfjordmoen. I andre del av spillet skal du bygge tunnelen - se opp for vann, Rockagil tettestoff, brennbare isolasjonsmaterialer og rettslige oppgjør om ansvarsforhold.

3: SimHospits

Du er den sleske eier av et seksetasjers bygg på Grønland. Hvor mange asylsøkere, narkomane og fylliker klarer du å presse inn uten at kommunen bryter hospitskontrakten? Hvor høy leie tør du ta fra kommunen? Selg dop, lek hallik og drit i pålegg om brannsikring.

4: Første verdenskrig - i søla

Endelig et virkelig realistisk krigsspill - opplev første verdenskrig slik millioner av unge menn gjorde før deg. I denne tilpasningen av Quake skal du krabbe opp av skyttergraven, løpe ti meter og bli meid ned av maskingevær. Målet er å forsøke å krype tilbake til din egen skyttergrav. Skjermen er helt svart fordi du ikke klarer å løfte hodet opp fra søla.

Til toppen