Dataspiller kan vinne 1 kilo gull

Den årlige norske spillkonkurransen OsloLAN holdes i dagene 30.09 til 3.10 i Valhall i Oslo. Der konkurrerer norske og utenlandske lag(klaner) om førstepremien på 1.kg gull eller tilsvarende verdi på ca 100.000 kroner, skriver minneleverandøren Kingston i en pressemelding.

Det konkurreres i lagspillet Counter-Strike, et meget populært antiterroristspill som har flere millioner spillere verden over.

Kingston Technology, som er verdensledende på minnemoduler til datamaskiner, sponser det norske topplaget Clan excellence (xlnz) med blant annet lynraske HyperX minnemoduler for å sikre høyest mulig ytelser i klanens 6 spesialbyggede PCer.

"Vi setter stor pris på Kingstons støtte, og skal vise oss tilliten verdig i konkurransen på OsloLan og etterpå ved World Cyber Games i San Fransisco", sier Stian Johansen aka Morpheus som er lagleder for klanen og initiativtaker til den nyopprettede nasjonale ligaen for elektronisk sport, NESL (Norwegian e-Sports League, hjemmeside www.nesl.nu ).

"Det er en glede for Kingston å kunne bidra til at en norsk klan tar opp konkurransen på internasjonalt plan med de ledende klanene," sier Jan Terje Kleiven som er ansvarlig for Kingston i Norge.

Man regner med at det er ca 300.000 dataspillentusiaster i Norge.

Til toppen