JUSS OG SAMFUNN

Datatid: Ikke død - bare syk

Norges eldste datablad, Datatid, legges ned. Alle ansatte er sagt opp, og eierne trekker seg ut. Men Datatid er bare syk og ikke død. Bladet gjenoppstår ved årsskiftet med nye eiere og sterkt redusert stab.

Sigvald Sveinbjørnsson
11. okt. 1996 - 16:15

- Datatid var ikke driftskraftig, gir Svein Erik Tosterud, redaktør i Datatid, som forklaring på hvorfor bladet legges ned. Etter 1 1/2 år som eiere av Datatid, trekker altså Ingeniørforlaget seg ut. Men Norges eldste datablad, med sine 17 år på samvittigheten, er ikke død. Tosterud mener Datatid bare er syk, og overtar nå driften av bladet. En ekstern investor, Ole Martin Almelid, blir medeier.

- Det er riktig at samtlige ansatte formelt er oppsagt. Vi driver allikevel videre som før, og fra årsskiftet, vil produksjonen av Datatid skje med sterkt redusert bemanning, sier Tosterud. Oppsigelsene har i følge Tosterud ikke ført til kraftigere reaksjoner enn normalt når ansatte blir sagt opp. - Ingeniørforlagets beslutning har et saklighetsgrunnlag: Bladet tjente ikke penger. Det forstår nok de ansatte, sier han.

Tosteruds oppfatning er at Datatid ikke vil lide under hverken ny eierstruktur eller redusert bemanning. - Vi er innstilt på hardt kjør. I tillegg kommer vi til å kjøpe inn redaksjonelt stoff. Vi reorganiserer driftsmåten med sikte på å tjene penger, og det er jeg overbevist om at vi vil klare, sier Tosterud. - Vi driver altså Datatid videre med godt mot. Jeg mener vi har et blad som er drivekraftig, legger han til.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.