SIKKERHET

Datatilsynet etterlyser sentral risikovurdering av Apple- og Google-bruk i skolen

– Meningsløst at det skal være opp til hver enkelt kommune, sier direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet. Men ifølge Udir er det ikke rett frem å gjøre jobben sentralt.

Direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet mener det ikke bør overlates til hver enkelt kommune å gjøre en risikovurdering av Apple- og Google-bruk i skolen.
Direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet mener det ikke bør overlates til hver enkelt kommune å gjøre en risikovurdering av Apple- og Google-bruk i skolen. Foto: Heidi Sævold
Heidi SævoldHeidi SævoldJournalist
31. aug. 2021 - 05:00

Google og Apples applikasjoner og produkter brukes flittig som læringsverktøy i norske skoler. Ingen har gjort en sentral vurdering av risikoen; det er opp til de enkelte kommunene å vurdere risikoen for at elevenes personopplysninger, sporingsdata og annen informasjon ikke havner på avveie eller utnyttes kommersielt.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.