JUSS OG SAMFUNN

Datatilsynet gir Oslo katolske bispedømme 75.000 kroner i bot for overvåking av epost

Biskop Bernt Eidsvig på vei inn til tingretten i 2017. Oslo katolske bispedømme ble dømt for grovt bedrageri etter å ha søkt om statsstøtte for personer som ikke var medlem av trossamfunnet. Nå må bispedømmet også betale en bot til Datatilsynet for måten de håndterte saken på.
Biskop Bernt Eidsvig på vei inn til tingretten i 2017. Oslo katolske bispedømme ble dømt for grovt bedrageri etter å ha søkt om statsstøtte for personer som ikke var medlem av trossamfunnet. Nå må bispedømmet også betale en bot til Datatilsynet for måten de håndterte saken på. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
13. feb. 2020 - 16:57

Oslo katolske bispedømme (OKB) straffes med et gebyr på 75.000 kroner for overvåking av ansatte. Bispedømmet aksepterer gebyret.

OKB får gebyret for «ulovlig innsyn i» og «kontinuerlig overvåking av» arbeidstakers eposter, skriver Vårt Land.

Tre ansatte eller tidligere ansatte klaget OKB inn for Datatilsynet for overtredelse av personopplysningsforskriften. De tre mener de ble overvåket da den såkalte medlemsjukssaken pågikk.

De omtaler seg selv som sentrale varslere og kritikere under saken som endte med at OKB måtte betale tilbake 80–90 millioner kroner for omfattende medlemsjuks.

Kelly Peterson Miranda, personvernombud i Grindr, mener selskapets samtykkepraksis for personvern alltid har vært i samsvar med regelverket.
Les også

Grindr vurderer å anke bot på 65 millioner

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.