JUSS OG SAMFUNN

Datatilsynet glad for mobilbransjens utspill

De nye prinsippene for personvern ser veldig bra ut, sier Ove Skåra.

Ove Skåra lover at Datatilsynet vil samarbeid med mobilaktører som vil følge opp GSMAs prinsipper for personvern.
Ove Skåra lover at Datatilsynet vil samarbeid med mobilaktører som vil følge opp GSMAs prinsipper for personvern. Bilde: Hans Fredrik Asbjørnsen
28. jan. 2011 - 15:41

Mobilbransjens globale interesseorganisasjon GSMA la i går fram et sett med prinsipper for personvern som de mener alle aktører – operatører, innholdsleverandører, utviklere, annonsører og så videre – bør holde seg til.

    Les også:

Informasjonsdirektør Ove Skåra i Datatilsynet sier han har lest gjennom dokumentet – Mobile Privacy Principles – og mener det ser veldig bra ut.

– De har med omtrent alt, som åpenhet, innsyn, brukerkontroll og så videre som vi mener personvernet skal bestå av, sier han til digi.no.

Ove Skåra lover at Datatilsynet vil samarbeid med mobilaktører som vil følge opp GSMAs prinsipper for personvern. <i>Bilde: Hans Fredrik Asbjørnsen</i>
Ove Skåra lover at Datatilsynet vil samarbeid med mobilaktører som vil følge opp GSMAs prinsipper for personvern. Bilde: Hans Fredrik Asbjørnsen

Skåra framhever bransjens nye uttrykte vilje til å bygge personvernet inn i løsningene framfor å reparere i ettertid, og viser til flere av dagens «apps» som samler opp og videreformidler personopplysninger uten at brukeren vet om det eller har godkjent det.

Han ser fram til at mobilbransjen rydder opp i den umodne tilnærmingen til sikkerhet og personvern som den har vist hittil, og lover at Datatilsynet vil samarbeide med aktører som vil bidra til å bedre personvernet i sine tjenester.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.