JUSS OG SAMFUNN

Datatilsynet kan reagere på tullebilder på nettet

En ny dom i EF-domstolen åpner for at Datatilsynet kan gi deg pålegg om å fjerne "tullebilder" eller opplysninger om andre av privat karakter som er lagt ut på Internett.

26. nov. 2003 - 09:52

Datatilsynet kan også gi dagbøter til personer som legger ut slike bilder eller opplysninger.

EF-domstolen felte svenske Bodil Lindqvist som på hjemmesiden sin la ut en liste over seg og sine kolleger i et kirkesogn med personlige opplysninger. Hun skrev blant annet at en kollega hadde skadet foten og var delvis sykmeldt.

Dette var ikke like populært hos dem som ble omtalt, og Lindqvist gikk til politiet og anmeldte seg selv for å få gjennomgått saken, skriver Aftenposten.

Det norske datatilsynet mener at dommen fastslår at personopplysninger om andre, bilder eller videosnutter som blir lagt ut uten tillatelse, vil være i strid med reglene i personopplysningsloven som er basert på EU-regelverket.

- Vi kan ikke forfølge enhver liten sak, men for oss blir det lettere å ta tak i spesielle saker, spesielt i grovere tilfeller. Men vi skal nå utarbeide konkret informasjon til publikum om dette, sier informasjonssjef Ove Skåra i Datatilsynet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.