Datatilsynet om Everyday.com: - Fryktelig klønete

Everyday.com sin sikkerhetsglipp førte til at personopplysninger om 151.000 nordmenn ble liggene tilgjengelig for alle og enhver på serveren. Nå vil Datatilsynet i Norge se på saken, en sak de mener er svært alvorlig.

Anne Nyeggen, informasjonsdirektør i Datatilsynet, mener Everyday.com har gjort en svært alvorlig glipp da personopplysninger om nesten en halv million brukere, av dem 151.000 fra Norge, ble liggende åpent på serverene til nettjenesten i ti dager.

- Dette er fryktelig klønete av Everyday.com, sier Nyeggen. Saken skal nå behandles av Datatilsynet, som vil kreve en redegjørelse fra selskapet.

- Slike tilfeller ødelegger mye for troverdigheten til nettjenester, slår Nyeggen fast.

Nyeggen betegner tilfellet som alvorlig, men forteller at de ikke vil vifte med batongen nå.

- Dette er ting som skjer. Nettet er et usikkert sted, men det er i selskapenes egen forretningsmessige interesse at slike opplysninger blir behandlet på riktig måte.

Kjetil Sinding, administrerende direktør for Everyday.com forteller til digitoday.no at selskapet har konsesjon for å innhente personopplysninger, og lagre disse på sine servere i henhold til gjeldene lover.


Da den nye personopplysningloven trådte i kraft første januar i år er en slik konsesjon ikke lenger nødvendig, men brorparten av de registerte medlemmene til Everyday.com er etter det digitoday.no har grunn til å tro, registrert før den tid.

Til toppen