FACEBOOK AT WORK

Datatilsynet skeptisk til Facebook at Work

Undersøker om norske kommuner og bedrifter bør unngå tjenesten.

Datatilsynets direktør Bjørn Erik Thon. Tilsynet vurderer nå om Facebook at Work egner seg for bruk i norske kommuner og bedrifter.
Datatilsynets direktør Bjørn Erik Thon. Tilsynet vurderer nå om Facebook at Work egner seg for bruk i norske kommuner og bedrifter. Bilde: Per Ervland
NTB
14. juni 2016 - 07:47 | Endret 14. juni 2016 - 14:45

De siste ukene har en rekke av Norges mest kjente virksomheter koblet seg på Facebooks populære intranettjeneste, deriblant Telenor, Elkjøp og Rema 1000, skriver Dagens Næringsliv.

Datatilsynet er hakket mer forsiktig og ser nå nærmere på behandlingen av personopplysninger i Facebook-systemet, som kjører på dataservere i Sverige og USA. En utfordring er at Facebook forbeholder seg retten til å bruke opplysningene til egne formål.

– Omfattende profilering av ansatte

«Dette kan være produktutvikling av andre tjenester i hele Facebook-konsernet, omfattende profilering av ansatte, utlevering av informasjon til tilpasset markedsføring til tredjeparter et cetera. Datatilsynet er kort fortalt bekymret for om personopplysninger i Facebook at work blir behandlet på en legitim og forholdsmessig måte», skriver tilsynet i et brev til Røros kommune.

– Sjekk om du havner i den store kverna

Datatilsynet regner med å være ferdig med saksbehandlingen i løpet av et par uker. Inntil da har direktør Bjørn Erik Thon følgende råd til arbeidstakerne:

– De bør sjekke med arbeidsgiveren sin hvilken avtale som er inngått med Facebook. De bør sjekke om de blir med i en lukket infrastruktur, akkurat som et hjemmesnekret intranett, eller om de går rett inn i den store kverna til Facebook.

OPPDATERT: Facebook sin nordiske pr-talsperson sier en kommentar sendt til digi.no at Facebook at Work-konti er adskilt fra personlige Facebook-konti, samt at Facebook at Work-data ikke benyttes til reklame.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.