Datatilsynet sprer virus - igjen

Datatilsynet har i dag sendt ut et e-postbasert nyhetsvarsel med et virus som vedlegg. Det er ikke første gang, og informasjonssjef Ove Skåra er fryktelig flau på tilsynets vegne.

Omtrent 1700 abonnenter på Datatilsynets e-postbaserte nyhetsvarsel mottok i ettermiddag viruset Win32/Funlove.4099. Informasjonssjef Ove Skåra sier til digi.no at dette er fryktelig flaut. Tilsynet er jo ansvarlig for tilsynet av personvern i Norge, og kritiserer andre som ikke er påpasselige nok med datasikkerheten.

Skåra forteller videre at datatilsynets nettverk er todelt, hvor den eksterne delen som inkluderer nettstedet og e-postlisten er helt separert fra den interne delen. Det var i den eksterne delen hvor smitten skjedde, klokken 1309. Denne delen av tjenesten driftes av Linpro. Viruset har da på et eller annet vis blitt sendt til alle abonnentene på Datatilsynets e-postliste. Virus som Funlove har ikke for vane å sende seg selv, det er det gjerne e-postormer som gjør.

- At de fleste abonnentene i tillegg trolig er spesielt interesserte i personvern, gjør ikke saken bedre, sier Skåra.

Da infeksjonen ble oppdaget omtrent klokka 1339, var trolig meldingen blitt sendt til de fleste av abonnentene.

Dette er forøvrig ikke første gang Datatilsynet har sendt ut e-post med virus til omverdenen - noe tilsvarende skjedde for en stund tilbake. Den gangen ble saken - så vidt digi.no kjenner til - ikke kommentert i pressen, trolig på grunn av at omfanget og skaden var svært begrenset.

Her er forøvrig Datatilsynets egen oppskrift på hvordan man minsker virusspredning

Til toppen