Datavirus er døgnfluer

- Halvparten er farlige bare i 24 timer, sier Panda Labs.

14. aug. 2009 - 08:09

Antivirusselskapene har egne laboratorier der de analyserer det såkalte trusselbildet.

De ulike aktørene rapporterer om ulike tall, men alle advarer de mot et økende antall virus, ormer, trojanere og annen ondsinnet programkode som truer PC-en din.

Sist ut er PandaLabs, som denne uken har regnet seg frem til at 37.000 nye eksemplarer av skadevare dukker opp. Hver eneste dag.

Det høres mye ut, men er trolig et forsiktig anslag. I fjor vinter kunne konkurrerende sikkerhetsaktør F-Secure for eksempel fortelle at de fikk inn over 80.000 eksemplarer daglig.

Pandas database over kjent skadevare har nå rundet over 30 millioner individuelle eksemplarer.

Slike tall er egentlig helt meningsløse, men forskerne hos Panda har derimot regnet seg frem til noe annet interessert: nemlig at halveringstiden til truslene er svært kort.

Over halvparten av all malware som selskapet daglig observerer, i snitt 19.240 eksemplarer, er kun farlig i opptil ett døgn.

Etter dette slutter de ifølge Panda å spre seg, blir harmløse eller inaktive, eller de erstattes av andre, nyere varianter som deretter føyer seg til listen over nye eksemplarer i sirkulasjon.

- Kun 24 timer etter skadevaren spres, blir koden modifisert slik at den kan fortsette å spre seg uten å bli oppdaget av sikkerhetsselskapene, skriver Panda i en pressemelding.

Ifølge teknisk leder Lois Corrons ved nevnte sikkerhetslab er metodikken del av en evigvarende kamp, som de kriminelle hackerne dessverre fortsatt ser ut til å gå seirende ut av.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.