KORTNYTT

Datavirus truer feriebilder på PC

Hver femte europeer har mistet personlige filer som var lagret på datamaskinen som følge av datavirus.

14. nov. 2005 - 14:39

Internett har forandret vår levemåte og hvordan vi oppbevarer det som betyr mest for oss. Men mange glemmer at det er fort gjort å miste bilder, musikk og personlige opplysninger når det ligger ubeskyttet på en datamaskin eller mobiltelefon.

Hele 30 millioner av Europas rundt 150 millioner husstander, kan ha mistet personlige filer som var lagret på datamaskinen - bilder, musikk eller adresseopplysninger -som følge av datavirus.

Det framgår av en ny undersøkelse som IT-sikkerhetsselskapet McAfee har fått utført gjennom ICM Research.

Undersøkelsen baserer seg på svar fra 1502 tilfeldig valgte personer over 18 år i Storbritannia, Spania, Italia, Frankrike, Tyskland og Nederland i oktober 2005. og er gjennomført av ICM Research på oppdrag fra McAfee.

Av intervjuene framgår det at 20 prosent har mistet uerstattelige filer for godt som følge av datavirus. Databrukerne i Spania er hardest rammet (30 prosent), etterfulgt av Italia (29 prosent).

Over halvparten (53 prosent) av de som deltok i undersøkelsen, er redd for å miste lagrede filer og informasjon på datamaskinen.

Delvis fordi store affeksjonsverdier kan gå tapt når bryllupsbilder og lignende blir ødelagt, men også på grunn av faren for økonomiske tap. Europeere har musikkfiler til en samlet verdi av over 140 milliarder kroner lagret på datamaskinen.

Tross risikoen er det stadig flere som bytter ut gamle adressebøker og skoesker fulle av bilder med digitale arkiver på PC, mobiltelefon eller håndholdt PC:

  • To tredjedeler (65 prosent) lagrer sine fotografier kun digitalt.
  • Over en tredjedel (36 prosent) lagrer sin musikk kun i digital form (i snitt 168 melodier).
  • Sju av ti (70 prosent) lagrer adresseboken kun digitalt, hvorav 47 prosent på mobil eller håndholdt PC.
  • 16 prosent sparer bank- og bankkortsinformasjon kun digitalt.
  • 6 prosent tror at de ville miste kontakten for godt med visse venner og kolleger hvis de mistet sin digitale adressebok.
  • Åtte av ti (81 prosent) av de som har mistet personlige filer, mener at det var klosset, og at de burde ha tatt forholdsregler for å unngå å miste dem.
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.