FORBRUKERTEKNOLOGI

Datoen klar for Windows 7 på norsk

Kommer overraskende tidlig.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. juni 2009 - 17:22

Vanligvis blir Microsofts norskspråklige produkter gjort tilgjengelig på et senere tidspunkt enn de engelsksspråklige. Men det er ikke tilfellet med Windows 7.

Også den norske versjonen skal gjøres tilgjengelig den 22. oktober, samme dag som den engelskspråklige. Men dette gjelder bare versjonen som forhåndsinstalleres på nye pc-er. Operativsystemet skal dog kunne kjøpes separat på norsk fra og med den 31. oktober.

– Tilbakemeldingene på betaen har vært gode og nå gleder vi oss til å lansere den endelige versjonen, fortsetter hun. Jeg er spesielt fornøyd med å kunne tilby den norske versjonen umiddelbart etter den internasjonale lanseringen, sier Isabella Alveberg, direktør for Windows i Microsoft Norge, i en pressemelding.

Windows 7 vil i første rekke tilbys i tre utgaver, hvor de dyrere utgavene også inkluderer alt som de billigere versjonene tilbyr.

De norske prisene er ikke fastsatt ennå. Det er derimot prisene oppgitt i euro. Fram til og med den 31. desember vil Windows 7 Home Premium koste 120 euro, Windows 7 Professional vil koster 285 euro, mens Windows 7 Ultimate vil koste 299 euro.

De som kjøper ny pc med Windows Vista fra og den i morgen, den 26. juni, vil kunne delta i Microsofts Windows 7 Upgrade Option Program. Det innebærer at alle som kjøper en PC kvalifisert til å delta i oppgraderingsprogrammet med Vista Home Premium, Business eller Ultimate, vil kunne oppgradere denne til en tilsvarende utgave av Windows 7 når den er lansert.

Som digi.no meldte tidligere i dag, er det ikke mulig å installere de europeiske utgavene av Windows 7 over Windows Vista. I stedet må det gjøres en installasjon av Windows 7 fra bunnen av, noe som betyr at alle brukerdata og programmer blir slettet, dersom man ikke har kopiert innholdet over på en annen lagringsenhet. Programvaren må dessuten installeres på nytt.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.